Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yangın kapısı kilidi takılırken ilgi edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin işsiza düşmesidir.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein dirimsel öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan yalnızca 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söylenti konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak yaş ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Gereç: Yangın kapılarında genellikle çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.
Yangın kapıları kullanma meydanına göre, rengine bakarak ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması hordaki gibidir
Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden Yangın Çıkış Kapısı sakıncasız olmanızı tavsiye ederiz.
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak bileğteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Genellikle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.
Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.
Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre makul yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın bapları özellikleri müntesip mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir sarrafiyelık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.